2015. március 15., vasárnap

Töltött tojás zöldségágyon

Hozzávalók:

6 db tojás
2 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér + kevés tej
2-3 dkg vaj (amennyit a massza felvesz)
majonéz
só, bors és szerecsendió
mirelit zöldségkeverék

A mázhoz:
tejföl
majonéz
1 ek porcukor
snidling vagy petrezselyem a díszítéshez


Elkészítés:

A félbe vágott főtt tojásokból kiszedjük a sárgáját és villával összetörjük. A toastkenyér szeleteket tejben áztatjuk és mikor már jól megszívta magát, akkor kicsavarjuk és hozzáadjuk a tojások sárgájához.  Ezután annyi puha vajat és majonézt adunk hozzá, amitől finom krémes állaga lesz a masszánknak.Végül sózzuk borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük. A masszát visszatöltjük a félbe vágott tojásokba.

Közben a zöldségeket kevés olajon megpároljuk és a végén sózzuk.

A párolt zöldséget egy tálra terítjük, majd erre fektetjük rá a tojásokat, a töltött felükkel lefelé fordítva.
A mázhoz a majonézt tejföllel simára keverjük, és ízlés szerint porcukorral, mokkás kanál őrölt szerecsendióval ízesítjük. Végül apróra vágott snidlinggel, petrezselyemmel, esetleg piros arannyal díszítjük.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése