Hozzávalók (4 személyre):
kisebb sütőtök kb. 60-80 dkg-os1 db közepes burgonya
1 db közepes hagyma
1 db alma
3 ek méz
fél narancs leve
1 l zöldségalaplé
1 dl főzőtejszín
5 dkg vaj
só, frissen őrölt bors, kakukkfű, szerecsendió
Elkészítés:
A sütőtököt nagyobb gerezdekre vágtam, kimagoztam és kb. 180 fokon, 60 perc alatt puhára sütöttem, majd hagytam kihűlniA hagymát megdinszteltem a vajon, és közben hozzászórtam a kakukkfüvet (frissel az igazi) majd jött rá a méz, amit kicsit megkaramellizáltam . Ezután felöntöttem a zöldséges alaplével és hozzáadtam a kockázott burgonyát, almát és fedő alatt puhára fűztem.
Mikor elkészült, lehúztam a tűzről, hozzáadtam a sült sütőtök húsát és összeturmixoltam az egészet.
Visszatettem a tűzre, ízesítettem a narancs levével, frissen őrölt borssal, sóval és egy pici szerecsendióval, végül pedig felöntöttem a tejszínnel és jól elkevertem, hogy krémes állagú legyen.
Tálaláskor pár csepp tökmagolajjal díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése