2015. március 15., vasárnap

Gasztroangyal ihlette aludttejes fánk

Hozzávalók (2 személyre):

250 ml natúr joghurt vagy aludttej 
20 dkg liszt
1 tojás
1 evőkanál porcukor
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna

A sütéshez: kacsazsír

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a porcukrot, a csipet sót és a szódabikarbónát, majd jól összekeverjük a száraz összetevőket. Ezután beleütjük a tojást, hozzáöntjük a joghurtot, végül teljesen csomómentesre keverjük a masszát. (a nokedliéhez hasonló állagú tésztát kell, hogy kapjunk) Egy serpenyőben kevés zsírt hevítünk és egy evőkanállal kis halmokat csorgatunk a tésztából. Mindkét oldalát megsütjük a fánknak, majd egy tálra szedjük és lekvárral kínáljuk.


Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése