Hozzávalók (2 személyre):
250 ml natúr joghurt vagy aludttej20 dkg liszt
1 tojás
1 evőkanál porcukor
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
A sütéshez: kacsazsír
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a porcukrot, a csipet sót és a szódabikarbónát, majd jól összekeverjük a száraz összetevőket. Ezután beleütjük a tojást, hozzáöntjük a joghurtot, végül teljesen csomómentesre keverjük a masszát. (a nokedliéhez hasonló állagú tésztát kell, hogy kapjunk) Egy serpenyőben kevés zsírt hevítünk és egy evőkanállal kis halmokat csorgatunk a tésztából. Mindkét oldalát megsütjük a fánknak, majd egy tálra szedjük és lekvárral kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése