2015. március 15., vasárnap

Málnás mascarponés pohárkrém

Hozzávalók:

20 dkg mascarpone

1 tasak tejszínízű pudingpor

0,5 l tej

5-6 ek nyírfacukor 

4 ek porcukor

2 dl habtejszín

1 tasak habfixáló

20 dkg mirelit málna


Elkészítés:

A pudingporból, tejből és cukorból a tasakon lévő utasítás szerint pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A málnát egy edénybe tesszük, pici vízzel kicsit felmelegítjük épp, hogy kiolvadjon. Néhány kanállal tegyünk félre ebből, a díszítéshez. A tejszínt a habfixálóval és 2 ek porcukorral kemény habbá verjük. 

A málnás krémhez: a mascarpone felét, a  kihűlt puding felét és a turmixolt málnát 2 ek porcukorral kikeverjük, majd óvatosan, hogy ne törjük össze, belevegyítjük a tejszínhab felét is.  A fehér krémhez: a maradék mascarponét és pudingot elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejszínhabot is. A kétféle krémet pohárba rétegezzük. Alulra kerül a rózsaszín, majd rá a fehér krém. A desszert tetejét babapiskótával és egy-egy kanál málnapürével díszítjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése