Málnás mascarponés pohárkrém
Hozzávalók:
20 dkg mascarpone
1 tasak tejszínízű pudingpor
0,5 l tej
5-6 ek nyírfacukor
4 ek porcukor
2 dl habtejszín
1 tasak habfixáló
20 dkg mirelit málna
Elkészítés:
A pudingporból, tejből és cukorból a tasakon lévő utasítás szerint pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A málnát egy edénybe tesszük, pici vízzel kicsit felmelegítjük épp, hogy kiolvadjon. Néhány kanállal tegyünk félre ebből, a díszítéshez. A tejszínt a habfixálóval és 2 ek porcukorral kemény habbá verjük.
A málnás krémhez: a mascarpone felét, a kihűlt puding felét és a turmixolt málnát 2 ek porcukorral kikeverjük, majd óvatosan, hogy ne törjük össze, belevegyítjük a tejszínhab felét is. A fehér krémhez: a maradék mascarponét és pudingot elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejszínhabot is. A kétféle krémet pohárba rétegezzük. Alulra kerül a rózsaszín, majd rá a fehér krém. A desszert tetejét babapiskótával és egy-egy kanál málnapürével díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése