Hozzávalók:
25 dkg vaj12 dkg porcukor
12 dkg kukoricaliszt
25 dkg finomliszt
csipet só
2-3 evőkanál szárított vörös áfonya
2 csapott evőkanál szárított levendulavirág (frissből kevesebb kell)
Elkészítés:
A vajat hidegen, amikor még jó kemény, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a porcukrot és kézzel átdolgozzuk az egészet. Ezután hozzáadjuk a liszteket, a csipet sót és a végül az apróra vágott vörös áfonyát és a levendulát, majd összegyúrjuk a tésztát. Amikor összeállt, henger alakúra formázzuk, fóliába csavarjuk és betesszük a hűtőbe, míg annyira megkeményedik.Amikor tészta keményre hűlt, kitekerjük a fóliából és körülbelül fél centi vastag szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és 170 fokos sütőben körülbelül 7-8 percig sütjük. Amikor kivesszük a sütőből az lesz az érzésünk, hogy még félig nyers, de ekkor már megsült a tészta. Akkor ideális, ha épp csak, hogy van egy kis színe. Miután kihűlt levendulás porcukorba forgatjuk és tálaljuk. (én ezt a részt kihagytam, mert szerintem a levendulának elég erőteljes zamata van és bőven elegendő az a mennyiség ami a kekszben van)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése