Hozzávalók:
Tésztához6 tojás
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
fél csomag sütőpor
Krémhez
25 dkg vaj vagy mascarpone
15 dkg porcukor
2 evőkanál rumaroma
25 dkg gesztenyemassza
1 puncs pudingpor
3 dl tej
Mázhoz
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, közben hozzá kell adni 6 evőkanál vizet.Ezután a lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, majd a tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk és a lisztes keverékkel felváltva, óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
A kész masszát elfelezzük és sütőpapírral bélelt tepsiben, 190 fokos sütőben, 2 tésztalapot sütünk belőle.
A vajat vagy mascarponét - ha mascarponével készítjük, akkor egy kicsit lágyabb krémet kapunk - a porcukorral és a rummal kikeverjük és ezt is elfelezzük. Egyik felébe a villával összetört gesztenyemasszát keverjük, a másik felébe pedig a 3 dl tejjel felfőzött puncspudingot.
Az egyik tésztalapra rákenjük a gesztenyés masszát, majd arra a puncsos krémet és a tetejére tesszük a másik lapot.
A mázhoz a csokoládét és a vajat felolvasztjuk és jól kikeverjük, majd a sütemény tetejére kenjük és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése