2015. január 2., péntek

Toscán rizotto



Hozzávalók:
60 ml extra szűz oliva olaj
2 szál újhagyma
2 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
1 paradicsom (akkor az igazi ha valakinek van otthon szárított paradicsoma)
250 g Risotto rizs
50 ml fehér bor
1 liter húsleves alaplé
2 marék bébi spenót
parmezán sajt

Elkészítés:
  • Hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, a fokhagymát (vigyázzunk, mert a fokhagyma gyorsan megég) és apró darabkákra vágott paradicsomot is, majd főzzük kb. 2 percig.
  • Adjuk hozzá a rizst és kevergessük addig, míg az olaj szépen be nem fedi a rizst mindenhol.
  • Ezután jöhet a fehérbor ;) Addig főzzük, míg el nem párolog a bor, és ezt követően kanalazzuk hozzá a húsleves alapot, folyamatosan, egy-egy merőkanállal.
  • A végén adjuk hozzá a bébi spenótot, sózzuk, borsozzuk amennyiben szükségesnek érezzük, és reszeljünk rá parmezán sajtot.


Hogy egy férfi embernek is laktató étel legyen, pirítottam hozzá egy kis natúr csirkemellet J


Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése