2015. január 25., vasárnap

Húsos zöldséges batyu

Hozzávalók:
0,50  kg darálthús (ez lehet, pulyka, sertés, marka, csirke, ki amit szeret)
0,50 kg zöldség (brokkoli, sárgarépa, borsó)
2 db tojás
a fűszerezéshez só, bors, piros paprika
0,50 kg bacon
sajt a tetejére

Elkészítés:
A zöldségeket puhára főztem, leszűrtem róluk a vizet, és krumplinyomóval apróra törtem.
Ezután hozzáadtam a tojásokat, a húst és a fűszereket (ízlés szerint lehet fűszerezni)
A muffin sütő mélyedéseit kibéleltem baconnel, úgy, hogy a széleit vissza lehessen hajtani.
Utána a húsos masszát a mélyedésekbe töltöttem és a tetejét betakartam a visszahajtogatott baconnel.
Én a tetejükre még szeleteltem egy kis mozzarellát is. (természetesen más sajtot is lehet tenni a tetejére, de a candida diéta miatt, most csak ez fért bele ;))
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20-30 percig sütöttem.
Készítettem hozzá egy kis krumplipürét, de most kivételesen vajjal és natúr joghurttal (szintén a diéta miatt) és így is nagyon fincsi lett!



Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése