Hozzávalók:
Alma (attól függően, hogy hány db-ot szeretnénk készíteni)
Darált dió
Méz (esetemben most nyírfacukor volt pici vízzel megolvasztva)
Fahéj
1 tojásfehérje a habhoz
Elkészítés:
Az almákat hámozzuk meg, vágjuk félbe és távolítsuk el a magházat. A mélyedésekbe kell beletölteni a diós, mézes masszát.
Tehát a darált diót, a mézet, a fahéjat keverjük össze úgy, hogy egy sűrű masszát kapjunk, majd ezt töltsük bele a felezett almák belsejébe, és tegyük bele egy muffin sütő mélyedéseibe.
A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá egy csipet sóval, és a habot kanalazzuk az almák tetejére.
180 fokos sütőben addig süssük, míg a hab elkezd barnulni, az alma pedig szépen megpuhul.
Nagyon egyszerű, finom desszert, és még egészséges is! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése