Hozzávalók:
50 dkg afrikai harcsafilépetrezselyem
4 ek. olíva olaj
3 nagyobb gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
2 dl cserszegi fűszeres fehérbor
6 dl tejszín
2 kiskanál cukor
só
1 tk szárított bazsalikom
pici citromlé
kukorica keményítő
Elkészítés:
Egy serpenyőben, az olíva olajon megpirítottam a vöröshagymát (ezt nagyon apróra célszerű vágni) és megszórtam szárított petrezselyemmel (frissel az igazi, de az most nem volt itthon), közben hozzáadtam a bazsalikomot is, majd a végén a zúzott fokhagymát. Mikor a fokhagyma kissé megpirult, - figyeljünk nehogy megégjen, - felengedtem a borral, megvártam míg kicsit elfőtt belőle az alkohol és hozzáadtam a tejszínt. Ezután tettem hozzá a két kiskanál cukrot, ízlés szerint a sót és mártás sűrűségűre főztem. Ha sűrűbb mártás szeretnénk, akkor lehet hozzáadni egy kevés keményítőt, ezzel tudjuk még jobban sűríteni. A végén pedig egy kevés citrom levét tettem még rá.Eközben a harcsafilét felkockáztam és olíva olajon mindkét oldalukon megsütöttem a kockákat és a kész mártáshoz adtam. Együtt is forraltam még egy keveset és ami nagyon fontos, hogy csak ekkor sóztam a halat, miközben sütjük, akkor nem szabad. Én masnitésztával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése