2015. december 27., vasárnap

Aszalt szilvával és camembert-rel töltött pulykamell

Hozzávalók:

50 dkg pulykamell
asztalszilva
camembert sajt
só, bors
olíva olaj

Elkészítés:

A pulykamellet két részre vágtam, majd fólia közé tettem és kiklopfoltam. Sóztam és borsoztam, majd ráhelyeztem az aszalt szilvákat és a felkockázott camembert sajtot. Felgöngyöltem és fogvájóval megtűzdeltem, hogy könnyebb legyen sütni. A tetejére még szórtam egy kevés borsot és sót is, ezután serpenyőben felhevítettem az olíva olajat, beletettem a pulyka roládot és minden oldalára kérget sütöttem (ez azért is fontos, hogy a hús ne engedje majd ki a levét a sütőben, így nem lesz olyan száraz).
Egy sütőtálba helyeztem a két roládot és 180 fokon, 40-45 percig alufólia alatt megsütöttem a húst.
Finom, krémes krumpli pürével tálaltam.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése