Hozzávalók, a piskótához:
30 g holland kakaópor30 g csokis fehérje (nekünk MHN 100% whey pro volt itthon)
3 db tojás
20 g olvasztott vaj vagy kókuszzsír
70 g eritrit
csipet só
csipetnyi szódabikarbóna
a töltelékhez:
250 g natúr gesztenyemassza250 g mascarpone
2 dl tejszín (szigorúan állati tejszín)
fél tasak habfixáló
4-5 evőkanál porrá darált eritrit
Elkészítés:
Ekkora adaghoz elegendő egy kisebb (zsúrtorta méretű) tortaforma (18 cm)!A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a kakaóport, a fehérjeport és a szódabikarbónát összekeverjük egy tálban. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót és kemény habbá verjük. A tojássárgájához pedig hozzáadjuk az eritritet, elkezdjük habosítani és közben apránként hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat/kókuszzsírt.
A tojásfehérjéből felvert habot, több részletben óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe, majd szintén több részletben a kakaóporos-fehérjeporos keveréket is.
A tortaformát kivajazzuk és kilisztezzük, (én zabpehelylisztet használtam) majd beleöntjük a piskótát és 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. (kb. 20 perc)
Közben összeállítjuk a krémet. Ehhez először a tejszínből, a habfixálóval nem túl kemény habot verünk.
A gesztenyemasszát villával összetörjük, hozzáadjuk a mascarponét és mixerrel elkeverjük úgy, hogy közben a tejszínhabot és a porrá darált eritritet is hozzáadagoljuk. (én egy kevés rumaromát is tettem bele)
A piskótát kettévágjuk miután kihűlt, betöltjük a krémmel, majd az egész tortát bevonjuk a krémmel és tetszés szerint feldíszítjük. Hogy még csinosabb legyen, az aljára került egy kis talp, reszelt étcsokoládéból. A fogyasztásig hűtőben kell tárolni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése