2016. október 16., vasárnap

Csirkemell csíkok kukoricapehely bundában, mézes mustáros mártogatóssal

Nyáron ellátogattunk Veszprémbe és betértünk a sokak által ajánlott Elefánt étterembe, ahol én ezt a finomságot választottam ki az étlapról, és azóta is előszeretettel készítem el itthon. Gyors, egyszerű és egészséges!


Hozzávalók:

csirkemell filé
kukorica liszt
tojás
kukorica pehely

a mártogatóshoz:
1 ek. méz
2 ek. mustármagos mustár
1 tk. majonéz


Elkészítés:

A csirkemellet vágjuk fel hosszú csíkokra és egyszerűen panírozzuk be.
A kukoricapelyhet ledaráltam, mert úgy sokkal könnyebb panírozni. Hidegen sajtolt házi napraforgóolajban sütöttem ki a falatkákat.

A mártogatóshoz pedig egész egyszerűen csak össze kell keverni egy tálkában a hozzávalókat.

Köretként rizst tálaltam mellé, de salátával is remek (diétás) fogás.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése