2016. január 3., vasárnap

Kakaóscsiga

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
csipet só
1 ek. tejpor (ez akár el is hagyható)
3 ek. cukor
1 egész tojás + 1 tojás sárgája
kb. 2,5 dl tej
2 dkg élesztő
8 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

Az olvasztott vaj kivételével mindent jól összedolgoztam egy kelesztőtálban, és elkezdtem dagasztani. Kb. 5 perc után elkezdtem hozzáadagolni az olvasztott vajat (ne ijedjetek meg, de így egy teljesen ragacsos tésztát kaptok) ezután lezártam a tálat és duplájára kelesztettem a tésztát.
Mikor megkelt, jól belisztezett deszkára borítottam a tésztát, alaposan átdolgoztam a liszttel, és kb. 3 mm vastag téglalapra nyújtottam.

Töltelékhez:
5 dkg vaj
cukrozatlan kakaópor
porcukor

Felolvasztottam a vajat és egy ecsettel megkentem vele a kinyújtott tésztát. Ezután egy szita segítségével meghintettem a tésztát kakaóporral, úgy hogy mindenhol jól befedje a tésztát, utána ugyanezt tettem a porcukorral is. A hosszabb oldalától indulva feltekertem a tésztát mint egy bejglit. Kb. két ujjnyi vastag szeletekre vágtam a rudat, és egy gáz tepsire ültettem őket, nem túl közel egymáshoz. Ezután megint egy fél órát kelesztettem. Előmelegített sütőben, 180 fokon min. fél órát sütöttem. Mikor még forrók a csigák, egy kisebb csésze felforrósított, vaníliás cukros tejjel lekentem őket, ettől lettek puhák és szaftosak.




Egy pohár tejjel az igazi ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése