Hozzávolók (2 főre):
200 g füstölt lazac2 ek. vaj
1 ek. liszt
1 tk. pirospaprika
250 ml húsleves alaplé
1 tk. tárkony
bors
főzőtejszín
Elkészítés:
Eljött az idő, hogy megosszam veletek a kedvenc receptemet. Ezt az ételt Hévízen, egy olasz étteremben ettem először és valahányszor arra jártunk betértünk "A" füstölt lazacos pennére ;) Egyszer vettem a bátorságot és elkértem a szakácstól a hozzávalókat, (arányokat nem árult el) aki volt olyan kedves és megosztotta ezt velem, így most nektek is tovább tudom adni ezt a "csodát" :)
A füstölt lazacot apró kockákra vágtam, közben elkészítettem a rántást. Alacsony lángon megolvasztottam a vajat, majd hozzáadtam a lisztet és a pirospaprikát (ezt úgy, hogy közben levettem az edényt a tűzről). Hozzáadtam a lazacot, kicsit átsütöttem, amíg világos rózsaszínű nem lett, ezután felöntöttem az alaplével és fűszereztem, kicsit főztem így is és legvégül felöntöttem egy kevés tejszínnel.
Fontos! Sózni nem kell, mert a füstölt lazac elvileg önmagában is sós.
Penne tésztával tálaltam.
Amilyen gyorsan elkészíthető, annyira finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése