2015. január 2., péntek

Habos-mázas mézes puszedli

Hozzávalók:
33 dkg liszt
5 dkg barna cukor
12 dkg méz
2 db tojás
2 ek víz
3 ek olaj
1 tk szódabikarbóna
1 ek mézes-fűszerkeverék
csipet só

Elkészítés:
  •  A tojásokat felütjük egy tálba, hozzáadjuk a csipet sót, a mézet, a barna cukrot, a vizet, majd az olajat is, és jó habosra keverjük. 
  • Ezután hozzáadjuk a szódabikarbónával és a mézes-fűszerkeverékkel összekevert lisztet is.
  • Jól összegyúrjuk (egy lágyabb masszát kapunk), majd 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  •  A hűtőből kivéve, diónyi golyókat formázunk a masszából, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kicsit távolabb helyezve őket egymástól. Egy vízbe mártott evőkanállal, minden golyót egy kicsit ellapítunk (kb. fél cm magasak legyenek)
  • Előmelegített sütőbe, közepes lángon 10-12 percig sütjük. A sütőből kivéve rácsra tesszük és kihűtjük.

Máz hozzávalói:
4 tojásfehérje
35 dkg porcukor
  • A tojásfehérjéket a cukorral, gőz fölött kemény habbá verjük.
  • Ezután a puszedliket beleforgatjuk a felvert habba majd rátesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire és hagyjuk őket szobahőmérsékleten megszáradni.


Nagyon finom, puha puszedliket kapunk amiket  hűvös helyen hosszabb ideig, akár két hétig is eltarthatunk.



1 megjegyzés: