Hozzávalók:
33 dkg liszt
5 dkg barna cukor
12 dkg méz
2 db tojás
2 ek víz
3 ek olaj
1 tk szódabikarbóna
1 ek mézes-fűszerkeverék
csipet só
Elkészítés:
- A tojásokat felütjük egy tálba, hozzáadjuk a csipet sót, a mézet, a barna cukrot, a vizet, majd az olajat is, és jó habosra keverjük.
- Ezután hozzáadjuk a szódabikarbónával és a mézes-fűszerkeverékkel összekevert lisztet is.
- Jól összegyúrjuk (egy lágyabb masszát kapunk), majd 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
- A hűtőből kivéve, diónyi golyókat formázunk a masszából, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kicsit távolabb helyezve őket egymástól. Egy vízbe mártott evőkanállal, minden golyót egy kicsit ellapítunk (kb. fél cm magasak legyenek)
- Előmelegített sütőbe, közepes lángon 10-12 percig sütjük. A sütőből kivéve rácsra tesszük és kihűtjük.
Máz hozzávalói:
4 tojásfehérje
35 dkg porcukor
35 dkg porcukor
- A tojásfehérjéket a cukorral, gőz fölött kemény habbá verjük.
- Ezután a puszedliket beleforgatjuk a felvert habba majd rátesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire és hagyjuk őket szobahőmérsékleten megszáradni.
Nagyon finom, puha puszedliket kapunk amiket hűvös helyen hosszabb ideig, akár két hétig is eltarthatunk.
Nemcsak szép,de finom is!Teszteltem ;-)
VálaszTörlés